HA7HQ

Petróczki Pál

Petróczki Pál Születési év: 1967 Cím: 8157 Füle Dózsa György utca 23.
Egyéni hívójel kiadásának dátuma: 1987

A technikai hobbikkal való ismerkedésemet modellezéssel kezdtem. Mivel nem vetett fel a pénz, elhatároztam, hogy építek magamnak modellirányító készüléket. Amikor az első oszcillátorom elindult és meghallottam a hangját a szomszéd szobában működő rádión, eldőlt a sorsom.

Rövid CB rádiózás után meglátogattam a 7KLB-t... Az iskola miatt csak egy URH-B vizsgát tettem először, de néhány hét alatt rájöttem, ez nem az én világom.
A suli mellett az 5KKU-ra jártam be, ott volt rendes morze oktatás, így sikerült néhány hónap múlva RH-C vizsgát tennem. Azóta nem sok mikrofon kopott el a kezem alatt, annál több NDK polár relé érintkező.
Később a munka-család projektek háttérbe szorították a rádiózást, de bárhol is laktunk, mindig rádióztam valahogyan. Mivel építeni szeretek igazán, ezen évek alatt több összsávos RH adó-vevő, URH-SHF konverterek, végfokok és minden más készült a kezem alatt.
A packet rádiózás hőskorában lelkesen segítettem a hálózat építésében, fenntartásában is. Rengeteg rádiót alakítottam át, jó néhány TNC-t és egyéb eszközt építettem meg. Ma már a munka mellett nincs időm komolyabb készüléket építeni, ezért elkezdtem rádiókat javítani a saját örömömre a barátaimnak. Egészen sok tapasztalatom gyűlt össze és rengeteg sikerélménnyel lettem gazdagabb. Mostanában LDMOS végfokok építésével fejlesztem magam, illetve próbálom népszerűsíteni az amatőrtársak között ezt a technológiát. Az otthoni állomásom talán egyszer elkészül, a hozzávalók évek óta várnak a használatba vételre. Ritkán versenyzem, egyéniben többnyire CHECKLOG kategóriában indulok idő híján. A klub munkájában főleg lelkesítő beszédekkel veszek részt, de néhány technikai dologba azért próbálok besegíteni. Ezt nem könnyíti meg, hogy az ország másik végén lakom, de így alakult... Főállásban elektronikai áramkörök tervezésével, gyártásával, programok írásával foglalkozom.