HA2UF

Mehringer Rajmund

RajmundEgyéni hívójel kiadásának dátuma: 2011.02.24.

Az elektronika már a ’90-es évek közepén, gimnazista éveiben vonzott. Főleg régi, elektroncsöves műszereket és rádiókat próbáltam több-kevesebb sikerrel megjavítani. Rövidhullámú amatőr rádiózással 2000-ben, HA1TNX (ex HA1TX) Péter és HA1UF Pista bácsi (későbbi „névadóm”) jóvoltából találkoztam és szép lassan behálózott a téma. Ez idő tájt szintén nagy hatással volt rám HA6PX Csaba és a karancsi versenyállomás kéthengeres (P300-1-el üzemelő) lineárja, valamint HA1AG Zoli szervezésében két IOTA expedíció (2003, 2004 – 9A0CI). Hosszú, de egyenes út vezetett oda, hogy 2011-ben egy csendes, 160m-es verseny téli éjszakáján ’1TNX és ’6PX kitöltettek velem egy jelentkezési lapot rádióamatőr vizsgára. A vizsga sikerült, azóta használom a fenti hívójelet.

Lassan 20 éve megélhetési szempontból is vezeték nélküli híradástechnikával foglalkozom; 12 éven át bábáskodtam 1,5GHz – 40GHz között üzemelő adatátviteli hálózatok építésénél, majd egyre alacsonyabb frekvenciákra ereszkedve, a DVB-T  után egészen a 450MHz-ig sávig jutottam.

Természetesen hobbinak is megmaradtak a rádióhullámok. Továbbra is lenyűgöz a régi, főleg háború előtti elektroncsöves technika. Az utóbbi időben főleg adócsöveket gyűjtök, mellyel kapcsolatban minden adományt szívesen fogadok.

csovek