Városunk

  Salgótarján, mely 2002-ben ünnepelte várossá nyilvánítása 80. évfordulóját, Magyarország északi részén a Szlovák határtól két kilométerre fekszik, csodálatos szépségű természeti környezetben.
kk4
A mai Salgótarján területén ősidők óta életek emberek, de a település előtörténete a honfoglalással kezdődött. 755 évvel ezelőtt említik a települést az első írásos történeti dokumentumok.
Salgótarjánt a szénbányászat emelte ki ki az ismeretlenségből. Az 1850-es években nyíltak meg az első bányák.
A település fejlődését, a mai városkép kialakulását is meghatározó másik iparág a vasgyártás volt. A gyors ütemű iparosodás jelentős ipari központtá tette Salgótarjánt.
  A város 1950-ben lett Nógrád megye székhelye, ennek nyomán a modernizálás terveinek megvalósítása a 60-as, 70-es években felgyorsult.
A 46 ezer lelket számláló Salgótarján jelenleg is Nógrád megye gazdasági, kulturális, kereskedő és szolgáltató centruma, erősödő tranzit-szereppel és élénkülő idegenforgalommal. Jelentős nemzetközi rendezvényei: a Salgótarjáni Dixieland Fesztivál, a Tarjáni Tavasz Művészeti Fesztivál, Tavaszi Tárlat, Nemzetközi Ugrógála.
kk1
A városnak műemlék épülete nincs, érdemes viszont meglátogatni az Európában is párját ritkító földalatti bányamúzeumot, amely élethű körülmények között őrzi a bányászat tárgyi emlékeit.
Salgótarján igazi szépsége természeti környezetében rejlik, a Tó strand és környéke a kempinggel, gyermektáborral, a Dolinka völgy, Eresztvény, a salgói várrom, a Somoskői vár, a Salgó vár környéki Medves-fennsík, a Karancs hegy a Pécskő-hegy közkedvelt kiránduló helyek.
Mindent turistát szeretettel várunk!
kk5 kk3 kk0